Bekijk onze producten De meeste keus en de laagste prijs voor al uw lijmwerk! Diverse apparaturen beschikbaar!
Neem contact met ons op Heeft u een vraag of opmerking? Binnen 2 werkdagen zullen wij uw vragen beantwoorden.

Cyanoacrylaat

Cyanoacrylaat is het werkzame bestanddeel van secondelijm. Het is een algemene verzamelnaam voor stoffen als methyl-2-cyanoacrylaat, ethyl-2-cyanoacrylaat (in technische secondelijm) en 2-octyl-cyanoacrylaat (in chirurgische weefsellijm).
In zijn vloeibare vorm bestaat cyanoacrylaat uit monomeren van cyanoacrylaatmoleculen. Deze ondergaan onder invloed van waterdamp een polymerisatiereactie waarbij het acrylaat uithardt en een lijmverbinding (die bestaat uit moleculen methanal) kan ontstaan.

Cyanoacrylaat (Instant) lijmen

De uitstekende prestatie en toepasbaarheid van cyanoacrylaat lijmen zorgen voor een optimale inzet bij het gebruik van de range. Permabond produceert een compleet pakket van inzetbare cyanoacrylaten.

Onze chemisten hebben deze producten geperfectioneerd om optimaal te presteren bij moeilijk te verlijmen materialen zoals: polypropyleen, polyethyleen, PTFE en andere polyolefines. Cyanoacrylaten zijn ook geschikt om de volgende materialen te verbinden: metaal, rubber, composiet, phenolic, siliconen en nog veel meer denkbare substraten.

High performance cyanoacrylaat-formuleringen zorgen voor een brede variëteit in viscositeit.
Mogelijkheid in non-waasvorming en ook producten met een lage reuk formulering, snel uithardende producten.
En lijmen met een hoge temperatuurbestendigheid.

Hoe werkt een Cyanoacrylaat?

Cyanoacrylaten (1k lijmen) zijn ontwikkeld om uit te reageren op kleine hoeveelheden oppervlaktevochtigheid.
Omdat niet alle applicaties de lijm tussen de oppervlakten vereisen is er een activator ontwikkeld die gebruikt kan worden wanneer de lijm enkelzijdig wordt opgebracht. Het is simpelweg voldoende om te activator te sprayen op de onbeschutte lijm. Cyanoacrylaten "curen" erg snel bij kamertemperatuur. Er is geen dure oven of cure gereedschap noodzakelijk. Spleet- of voegenvullende ranges cyanoacrylaten zijn inzetbaar bij 0.015 cm tot 0.5 cm. Temperatuur resistente ranges van -60 tot +260°C.
Applicatiesuggesties cyanoacrylaten bonding bevatten "wire tacking" en verzegeling van diverse producten. Men is continu op zoek naar de verbetering binnen de cyanoacrylaat- technologie. Onderstaande oplossingen zijn beschreven…

Hoog temperatuurbestendigheid

Om de maximale inzettemperatuur te bereiken, is een tweede warmte-uitharding noodzakelijk Wanneer de cyanoacrylaatlijmen worden gebruikt op zuurhoudende of poreuze oppervlakken, kan een voorbehandeling met CSA (oppervlakte activator) een aanzienlijk beter resultaat opleveren. Achteraf aanbrengen van CSA kan ook het uitharden van vulnaden buiten het lijmoppervlak versnellen en wordt eveneens gebruikt om het zogenaamde 'uitbloemen' te voorkomen, hetgeen soms met het gebruik van dit type lijmen in verband wordt gebracht. De volledige sterkte van de lijmverbinding wordt over het algemeen binnen 24 uur bij kamertemperatuur bereikt.

De eigenschappen zoals in de tabel vermeld, zijn nominale waarden. Wanneer meer gedetailleerde informatie vereist is, kunt u contact opnemen met de specialisten van Lijmpartner of is te vinden in de technische informatiebladen (TDS). De houdbaarheid van cyanoacrylaatlijmen kan per type verschillen en kan worden verlengd door het product te bewaren in een gekoelde ruimte met een temperatuur van ongeveer 5ºC. Meer specifieke informatie omtrent de houdbaarheid is eveneens te vinden in de individuele technische informatiebladen(TDS).