Bekijk onze producten De meeste keus en de laagste prijs voor al uw lijmwerk! Diverse apparaturen beschikbaar!
Neem contact met ons op Heeft u een vraag of opmerking? Binnen 2 werkdagen zullen wij uw vragen beantwoorden.

Industriële lijmen

Voor een onbedenkbare hoeveelheid aan dagelijkse producten die we met zijn allen gebruiken worden industriële lijmen verwerkt. We verdelen de volgende productgroepen.

Hot Melts

Hot Melts Ook hier zijn lijmen beschikbaar inzetbaar op diverse toepassingen. De kunst is om een lijm te benutten die de optimale performance genereert voor zowel de machine als ook het eindproduct. Er zijn een aantal mogelijkheden:
• Gebaseerd op EVA/Poleolefines, Polyamide, en PUR.
• Toegepast voor o.a. AGF-trays, consumentenverpakkingen en display assemblage.
• Verwerkbaar in diverse opbreng applicaties. Hierin kunnen we u van harte adviseren, met apparatuur komende van gedegen producenten.
• Leverbaar als stick ø 12 mm., patroon ø 43 mm., granules en blocs voor de zelfklevende typen lijmen.
• koudlijm (idem als hot melt)

Om papier en karton te verlijmen zijn er bijbehorende lijmen ontwikkeld.
Lijmen toepasbaar voor het maken van kokers en hoekprofielen.
Het lamineren van offsetpapier op golf en microgolf voor het maken van displays! Andere toepassingen zijn o.a. de productie van papieren zakken (industriële- en consumentenzakken)

Koudlijm

De producten hebben een optimale performance op de bij de klant gebruikte machines. In het algemeen zullen de lijmen in het algemeen de volgende eigenschappen hebben:

• Goede hechting
• Spatvrij zijn
• Sneldrogend en afbindend

De lijmen voor de papier- en kartonverwerkende industrie zijn leverbaar in de volgende verpakkingsvormen:
- emmers 30 kg.
- jerrycan 20 kg.
- container 500-1000 kg.
- bulk

Vele factoren hebben/zijn van invloed op het verbindingsproces. "The rate" of succes is afhankelijk van de prestatie van de lijm, gekeken naar de opbrengsthoeveelheid, onderhoudsvriendelijkheid, arbeidskosten, uitval van product, milieuaspecten en logistieke mogelijkheden! Door te "fine tunen"en het integreren van al deze factoren is de weg naar succes gegarandeerd. Lijmpartner is graag uw partner in deze.

Tapes Tapes Tapes

Lijmen voor de sandwich paneelindustrie

Sandwich paneelindustrie Door telkens nieuwe dek- en isolatiematerialen toe te passen in de markt van de sandwich panelen, vraagt dit om een professionele en flexibele aanpak. Kennis die continue up-to-date gehouden moet worden. De basis hiervoor komt uit vele productontwikkelingen. Er is een uitgebreid assortiment van één- en twee- componenten PU lijmen met elk een specifieke inzetbaarheid. Lijmen geschikt voor verschillende dekmaterialen. Al dan niet geprimered, gecoat of gelakt alu/staal/hout/houtvezelplaat/gips/PVC etc. te hechten aan kernisolatiemateriaal als PUR/PIR/PS/PE en PVC schuim. Ook materialen als steen- en glaswol en honingraat sluiten we niet uit. Als aanvullende producten is het ook mogelijk elastische lijmkitten in te zetten voor de verlijmingen van hoekprofielen en kunstofdelen etc..

Lijmpartner levert niet slechts de lijm, maar biedt ook indien nodig een deskundig advies, voor uw productie. Rekening houdend met lijmsoort, applicatiemethode en machine. Onze productspecialist staat u graag met raad en daad terzijde. Levering van de lijm is mogelijk in 25 kg. bussen, 200 liter vaten en 1000 kg. containers. Voor de lijmkitten is er een mogelijkheid te leveren in kokers 290 ml. En 600 ml worsten.

Milieubewustheid:
Sandwich paneelindustrie Om onnodig verpakkingafval te voorkomen wordt er geleverd in retourvaten met inliners en in retour/wissel containers! Ook is er rekening gehouden met de aanwezigheid van oplosmiddelen dit resulteert in een gezonde arbeidsplaats en het sparen van het milieu. Onze uitdaging ligt in het samen vinden van een effectieve lijmoplossing. Het ligt in de bedoeling uw kosten te reduceren en om te zetten in baten.

Lijmen voor het daksegment

Door lijmen toe te passen op platte daken, is het mogelijk efficiënter en goedkoper te werken op het dak. Extra hierbij is een optimaal geïsoleerd dak en een sterkere constructie! Om dit te kunnen bereiken is het verwerken van een één componenten PU lijm de uitkomst. Toepasbaar voor vrijwel alle op het moment toegepaste/verwerkte isolatiematerialen.

Er zijn diverse ondergronden:
Ondergrond Isolatiemateriaal
Sendzimir verzinkte staalplaat EPS / PU
Bitumineuze dakbedekking (renovatie daken) Minerale Wol
Beton Perliteplaat
Hout Met diverse afdek mogelijkheden

Daksegment De lijm is elastisch van aard, vangt de krimp en uitzetting op zodat de verbinding tussen de materialen blijft bestaan. Oneffenheden tot 5 mm. kunnen worden opgevangen met een één component PU lijm. Er zijn in het verleden testen uitgevoerd (windtest) volgens, UEA te M.O.A.T. 50, 1992 bij het BDA – Gorinchem. Het bewijs dat ook hier een goede onderbouwing ligt. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor het verlijmen van gecaheerde dakfolies. Voor het maken van afdichtingen en verlijmen van fassade rubbers, kan er gewerkt worden met lijmkitten ook wel sealants genaamd. Daklijm is eenvoudig verwerkbaar voor elke dakdekker. Lijmpartner helpt graag bij het vinden van de juiste lijmoplossing welke effectief de juiste is op uw dak.